Om Terma A/S

Som en af de tre parter i konsortiet Danske Patruljeskibe K/S indtager danske Terma en bærende rolle i projektet om de nye patruljeskibe til den danske flåde.

Termas rolle i Danske Patruljeskibe K/S

Terma er Danmarks største leverandør af militærudstyr og har omfattende erfaring med at levere systemer og teknologier til søværn i både Danmark og udlandet.

Terma vil løfte ansvaret for patruljeskibenes kommando- og kontrolsystemer, radar- og sensorsystemer og for at integrere skibenes våben- og selvbeskyttelsessystemer.

Vi forventer desuden, at Terma får en afgørende rolle i konsortiet, når det kommer til at udvælge og kvalificere underleverandører til skibenes militære kapaciteter.

Hvem er Terma?

Terma er en global forsvarsvirksomhed med rødder i Danmark.

Terma leverer systemer og komponenter til både det danske forsvar og vores allierede. Gennem tiden har Terma specialiseret sig i radarteknologi, kommando- og kontrolsystemer og integration af sensor- og våbensystemer til søværn, hære og luftvåben.

Terma har blandt andet leveret mere end 70 dele til de nye F-35 kampfly.

På verdensplan har Terma mere end 1.600 ansatte, hvoraf hovedparten er placeret i Danmark. Ud over militærteknologi leverer Terma også systemer og komponenter til blandt andet vindmølleindustrien, rumfartsindustrien samt havne og lufthavne.

Terma er en fondsejet virksomhed og omsatte i regnskabsåret 2021/2022 for 2,2 mia. kr.

Læs mere om Terma, på deres hjemmeside.

Fakta om Terma A/S

  • Etableret i 1949
  • 1.600 ansatte på verdensplan
  • 2,2 mia. kr. i omsætning i 2021/2022