Fleksible og moderne patruljeskibe til Søværnet

Patruljeskibet er et militært skib, der afhængig af udrustning kan løse en lang række forskellige opgaver, herunder patruljering, miljøopgaver og egentlige kampopgaver i et bredt spektrum.

Patruljeskibets modulære design og moderne teknologi giver den mest ressourceoptimale udnyttelse af skibets forskellige kapaciteter.

En stærk grøn profil designes ind i patruljeskibene, bl.a. ved at anvende nyeste teknologier til at optimere drift og effektivitet, effektive skrog, samt anvendelse af grønne brændstoffer i de situationer det er muligt.

Ved at anvende de sikreste nyeste teknologier leverer vi den bedste løsning til Forsvaret til den rigtige pris.

Konsortiet Danske Patruljeskibe K/S

Danske Patruljeskibe K/S er et konsortium dannet af OMT Naval ApS, Terma og PensionDanmark.

Formålet med korsortiet er at tilbyde sig som totalleverandør til Søværnets fremtidige multifunktionelle patruljeskibe. Gennem Danske Patruljeskibe forenes OMT’s skibsbyggerekspertise og Termas militære kompetencer, mens PensionDanmark stiller den finansielle sikkerhed.

Som totalleverandør vil Danske Patruljeskibe løfte ansvaret for at designe et innovativt og modulært skibsdesign, bygge skibene og sikre Søværnets investering gennem nøje vedligehold af de nye patruljeskibe.

Danske Patruljeskibe ønsker at udvikle skibene i tæt samarbejde med den danske flåde, så skibene kommer til at opfylde både de strategiske og operationelle krav, som Søværnet stiller. Med et modulært design åbner vi desuden muligheden for at Søværnet kan tilføje endnu ukendte teknologier og kapaciteter til fartøjerne i fremtiden.

For at levere en samlet løsning til Søværnet, vil Danske Patruljeskibe K/S trække på en lang række danske underleverandører med relevante specialer.

Danske leverandører øger national sikkerhed

Det er vigtigt for Forsvaret, at udvikling, konstruktionen og vedligeholdelsen af skibene i videst muligt omfang varetages af danske leverandører.

Med danske leverandører sikres Søværnets forsyningssikkerhed , og projektet vil fremme dansk erhvervsliv med både arbejdspladser og knowhow, og vil etablere et nyt, højteknologisk forsvarsprodukt, som kan eksporteres til andre allierede nationer.

Hos Danske Patruljeskibe hilser vi Forsvarets ønske om at holde projektet på danske hænder velkomment. Med mange års erfaring i bagagen ved vi, at et stærkt samarbejde med dygtige underleverandører er nøglen til at levere fremsynede og holdbare løsninger til Forsvaret.

Gennem hele forløbet fra design til konstruktion og vedligehold vil vi derfor oprette nye samarbejder til danske underleverandører, som hver især kan bidrage med deres ekspertise til at gøre patruljeskibsprojektet til en succes for alle parter.

Konsortiumpartnere

Konsortiet Danske Patruljeskibe K/S består af OMT Naval ApS, Terma og PensionDanmark.