Om OMT Naval

Som en af de tre parter i konsortiet Danske Patruljeskibe K/S, bliver danske OMT Naval ApS primær ansvarlig for at designe og bygge de nye multifunktionelle patruljeskibe.

OMT's rolle i Danske Patruljeskibe K/S

Danske OMT er blandt de førende rådgivere inden for skibsdesign og -konstruktion i Europa.

Som partner i Danske Patruljeskibe K/S vil OMT bære hovedansvaret for at inkorporere Forsvarets kapabilitetsønsker til de kommende patruljeskibe. Med multifunktionelle skibe, der både skal agere militær kapacitet, kystvagt og miljøskib, ser OMT frem til at trække på alle sine innovative kompetencer og sin lange erfaring med design af civile og militære skibe for at skabe et godt resultat.

OMT’s kompetencer i design af fleksible flådefartøjer er senest illustreret ved eksporten af det danske Iver Huitfeldt fregatdesign, som fremover vil danne basis for UK Navy’s nye standardfregat.

Med OMT som partner forventer vi derfor at øge eksportpotentialet af patruljeskibenes endelige design til gavn for alle underleverandører, der har komponenter på fartøjerne.

Hvem er OMT?

OMT er et dansk maritimt konsulenthus specialiseret i at designe økonomisk og miljømæssigt bæredygtige flådefartøjer.

I dag leder OMT design- og konstruktionsprocessen af skibe til militær og civil brug verden over og har bl.a. leveret offshore patruljeskibe med isbryderkapabiliteter til den canadiske flåde, containerskibe til Maersk og har bidraget med ingeniørrådgivning til verdens største cruise-skibe, Global Class.

OMT ejer ikke selv skibsværfter, men har specialiseret sig i at udvikle eksterne skibsværfter og drive projekterne på dem. Seneste eksempel er OMT’s udvikling af et topmoderne skibsværft til flådefartøjer i Australien.

OMT er stiftet i 2010 som et spinoff af A.P. Møller-Mærsk-skibsværftet, Odense Staalskibsværft.

Læs mere om OMT, på deres hjemmeside.

Fakta om OMT Naval ApS

  • Etableret i 2010
  • Opererer i mere end 20 lande
  • 72 mio. kr. i omsætning i 2021